!!Toriko (NOT) 3D: Kaimaku Gourmet Adventure
12 פרקים הספיקו לי כדי להבין כי סדרת האנימה של "Toriko" היא לא בדיוק "מעדן קולינרי" (כהגדרתי מהביקורת על הספיישל לפני שנה).
אין לי מושג מדוע Fuji TV מתעקשים להפוך את הסדרה ללהיט עוד לפני ששודר הפרק הראשון; זה החל בספיישל המדובר שקנה אפילו אותי, המשיך בסרט קולנועי עוד לפני ששודרה דקה אחת מהסדרה, וכשהסדרה המדוברת סוף סוף עלתה לשידור – היא נפתחה בקרוסאובר עם וואן פיס! לרוב, כאשר סדרה מתחילה את דרכה בקרוסאובר עם סדרה פופולארית יותר, זה נעשה כטקס "ברוך הבא למשפחה" (CSI מישהו?). אך לא צריך להיות גאון כדי להבין שטוריקו לא שייכת למשפחה של וואן פיס, ואני אומר זאת כשברזומה שלי נמצאים פרקים בודדים של סדרת הפיראטים. אפילו מדד הרייטינג שלה (שעדיין נחשב לגבוה יחסית לסדרות אנימה אחרות) לא מתקרב למספרים מהם נהנתה Dragon Ball Kai במשבצת השידור הזו לפניה. היתכן כי ב-Fuji TV הימרו על הסוס הלא נכון? אני מקווה מאוד שכן, כי זה אומר שיש סיכוי גבוה יותר לחזרתה של Dragon Ball Kai לסיבוב נוסף ואחרון על המסך.
אבל לא באתי לדבר על הסדרה, ממנה – כאמור – פרשתי. באתי לספר לכם מה היה המטען בלבי כאשר התיישבתי לצפות ב-"!!Toriko 3D: Kaimaku Gourmet Adventure", סרט הקולנוע ההוא שעלה בקולנועים ביפן כדאבל-פיצ'ר עם סרט של וואן פיס (גם הוא במקור בתלת-ממד). היה זה אחרי שפרשתי מהסדרה, ובכל זאת – הזיכרונות מפרק הספיישל בזמנו השאירו בי ניחוחות נעימים שלא נדפו. יתכן כי טוריקו מצטיינת בכל הקשור להרפתקאות קצרות וחד-פעמיות? לא היה לי מה להפסיד (למעט 40 דקות מהחיים שלי), לכן יצאתי לבדוק.
כיוון שהסרט עלה לאקרנים לפני עלילת הסדרה, ראוי שגם עלילתו תתרחש לפניה – מה שאכן קורה (אם כי משום מה זה לא הפריע לסדרת האנימה להיפתח עם פרק שמתרחש בעתיד הסדרה). את העלילה הקלישאתית של הסרט ראיתי לפחות ב-50 סרטים אחרים, מה שגורם לי לתהות מדוע אני ממשיך לצפות בסרטים גרועים? אבל ניחא. בסרט, ילד צעיר יוצא לחפש את טוריקו לאחר שכפרו נהרס על-ידי ציפור מפלצתית בעלת חמישה ראשים העונה (או לא עונה) לשם 'גרולד'. זה מעלה מספר שאלות:
1) אם הכפר בו אתם גרים היה נהרס בידי מפלצת, הייתם שולחים ילד קטן שימצא את הגיבור שאמור להציל אתכם?
2) מדובר בכפר במובן הקלאסי של המילה (בקתות קש וכו'). אך עם זאת תושביה לובשים בגדים עדכניים ונראים מודרניים לחלוטין. אולי במקום להרוג את הציפור הגיע הזמן…אתם יודעים… לעבור פאקינג דירה?!
אבל מי אני שאחפש הגיון בעולם הסדרה? לאחר שהילד מוצא את טוריקו, הלה מיד מתגרה מהמעדן הקולינרי הנייד ומסכים מיד לעשות מהציפור הזו מאמא עוף. בדרך מלמד טוריקו את הילדון לצוּד (או ליתר דיוק שולח אותו לעשות זאת לבד ובכך כמעט הורג אותו) ומסביר לו את משמעות הסדרה: "אם הרגתי את זה, אני חייב לאכול את זה". נפלאות ההומניטריזם.
זמן לא רב לאחר מכן מסתיים העסק עם הציפור, ורגע לפני אמירת 'ברוך שפטרנו' שמתי לב כי נותרו לפחות עוד 20 דקות עד לסוף הסרט. כמובן! איך נפלתי בפח הזה? זו הרי סדרת שונאן בעלת מיטב קלישאות השונאן, זה כמעט מתבקש שתהיה איזו חיה חזקה פי 100 מהציפור. מתרגש מהעניין, יוצא טוריקו לצוד את החיה האימתנית כאשר הילד לצידו (מה שמעניק לאמו את התואר 'האם הכי חסרת אחריות בעולם'). אם תהיתם איזו חיה יכולה להיות עד-כדי-כך חזקה, אז התשובה היא הדובפיל: חצי דוב, חצי פיל. בואו נודה – זה נשמע מגניב. מטומטם לחלוטין, אבל מגניב.
40 הדקות ו-15 השניות של הסרט הזה עברו לאט יותר מהסרט בן כמעט ה-3 שעות של הארוהי (חדשות רעות לטוריקו, חדשות טובות להארוהי). העלילה עצמה היא לא יותר מגרסה אלטרנטיבית יותר לספיישל שפתח את הסדרה, שהוא למעשה הפרק הראשון כרונולוגית של סדרת האנימה. מי שחסר פה הוא קומאטסו, עמיתו הנאמן של טוריקו שמגיח רק בסוף הסרט (במה שהוא למעשה הסצנה הפותחת של פרק הספיישל). אך אי אפשר להתווכח על-כך שהסרט נראה מצוין, לפחות ביחס לסטנדרט של הסדרה. לצערי הרב היו יותר מדי סצנות שכאילו-צעקו "זה נראה טוב יותר בתלת-ממד" – הפורמט המקורי בו הסרט הוקרן, שהוא גם הגימיק היחיד שהביא אנשים לקופות. אך בגרסת בּלו-ריי סטנדרטית לא תלת-מימד ולא נעליים, וזה משאיר אותנו עם פרק סוג-של-פילר ארוך במיוחד ולא חדשני בעליל. בפילר עם וואן פיס לפחות כל גיבורי הסדרה נכחו, בנוסף לקאסט של וואן פיס. בפילר של הסרט יש ילד קטן ודובפיל.
תחליטו אתם אם זה נשמע לכם מספיק טוב.
הטוב: קצת אקשן; אנימציה נסבלת; דובפיל
הרע: קלישאתי; משעמם; איטי; דמויות פלקט
והמכוער: צילום רנטגן של הקיבה של טוריקו
Toriko 3D: Kaimaku Gourmet Adventure | יפן, 2011 | אקשן, קומדיה, לאכול את כולם | Toei Animation | ריוֹטארוֹ אוֹקִיאָיוּ (ביאקויה מ-Bleach), קאוֹרי מוֹמוֹאִי (תפקיד אנימה ראשון, לרוב שחקנית קולנוע מפורסמת) | במאי: ג'וּנג'י שימיזוּ | יוצר מקורי: מיטְסוּטוֹשי שימָבּוּקוּרוֹ
התגובות נעלות