עונת אוקטובר 2015 – חלק ב'
הופה. עכשיו אנחנו מדברים.
את חלק א' התחלתי ברגל שמאל. חלק ב', לעומת זאת, לא רק שמפצה על חלק א' – הפעם, הסדרות לבדן שוות את כל העונה. שמונה פרקים ראשונים אני סוקר בפניכם, ולמרות שלא עם כל הסדרות אני ממשיך – הן כולן שוות צפייה.
בכתבה זו:
♦ One-Punch Man
♦ Haikyuu!! Second Season
♦ Lupin III
♦ Young Black Jack
♦ Noragami Aragoto
♦ Shingeki! Kyojin Chuugakkou
♦ Comet Lucifer
♦ Concrete Revolutio: Choujin Gensou
One-Punch Man
על מה זה: סאיטמה הוא גיבור-על מיוחד כיוון שאת אויביו הוא מביס במכת אגרוף יחידה, מה שנהיה אצלו למטרד. לאחר שנים של קרבות שמסתיימים מהר מדי לטעמו, סאיטמה כבר לא יכול לחכות שיגיע הנבל שיוציא ממנו טיפת אתגר.
איך זה: סדרת העונה.
אני לא אומר את זה כי כולם אומרים זאת. אני אומר את זה כי זה נכון (וגם כי כולם אומרים זאת). במקרה שלי, אדבר מדוע הסדרה הזו שווה את זמנכם מזווית מעט שונה; אין זה סוד כי סטודיו Madhouse הוא הפייבוריט שלי ו-One-Punch Man מוכיחה כי המקום הוא חממה נדירה באופיה עבור יוצרים להביע את כשרונם. שינגוֹ נאטסוּמה, במאי הסדרה, הוא אנימטור באופיו ואדם ששווה לכם לעקוב אחר הקריירה שלו. עד לא מזמן הוא נחשב לשם הפחות מוכר בצמד שאחראי על Space Dandy, והוא זה שביים (אם כי שוב, לא לבד) את Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos – סרט שאפשר להגיד עליו הרבה דברים, אך בכל הקשור לאנימציה הוא מותח את הגבולות. ומי מכם זוכר את פרק 167 האגדי של Naruto Shippuden? כי הוא אחד האנימטורים הבודדים שהורשו לעבוד בפרויקט המיוחד.
One-Punch Man הוא מקום אידאלי עבור נאטסוּמה לפרוח סולו; הסדרה בנויה על טהרה של קרבות גרנדיוזיים. אפילו שהיא מבוססת על מנגה (המבוססת בתורה על קומיקס רשת), יש בה מרחב תמרון רחב לסצנות קרב. הפרק הראשון של הסדרה, בו צפיתי כבר פעמיים, הוא מנה מרוכזת של אקשן לתוך הוריד. והאקשן המדובר הוא לא מהסוג ה-'גאינקסי' המופרע שלא מאפשר לקחת אוויר; הסדרה שומרת על טון רגוע בהתאם לאופיו המדוכדך של הגיבור וניכר כי הדרמה תיקח חלק משמעותי גם בהמשך העלילה.
בודדות הפעמים שהייפ סביב סדרה משתלם כל-כך. One-Punch Man הוא תמהיל כל מה שכיף בשונן וזה מרוּכז לתוך מנה גדושה במיוחד של אדרנלין. אם בשביל הקרבות, אם עבור יופייה המהפנט, או אפילו הסאונדראק המוצלח – יש די והותר סיבות לצפות באנימה חסרת המתחרים הזו.
להמשיך או לא: אם אתם שונאים את החיים אז לא. כל השאר, להרים ומיד.
Haikyuu!! Second Season
על מה זה: עונה שנייה לסדרת הכדור-עף האהובה על כולנו (והיחידה).
איך זה: בין כל ההייפ על One-Punch Man כמעט פרח מזכרוני שיש עוד סדרות העונה שחיכיתי לבואן, ובראשן !!Haikyuu. את העונה הראשונה של !!Haikyuu מאוד אהבתי: מעטות סדרות הספורט המשלבות דרמה ומתח תחרותי באופטימליות כמו שה-!!Haikyuu הבריקה לעשות. איכות ההפקה הגבוהה שלה מיצבה אותה כאחת מסדרות האנימה היפות של 2014, ועם זאת כבר הספקתי לשכוח בשנה שחלפה מדוע כל-כך אהבתי את הסדרה.
לפרק הראשון בעונה החדשה לקח כ-5 דקות להזכיר לי את הסיבה: הדמויות. בניגוד לסדרות אחרות שנותנות לעלילה לבנות דמויות שמתאימות לצרכיה, Haikyuu שמה דגש קודם כל על הגיבורים, והם – ורק הם – מתניעים את הסיפור. גם לא האמנתי שזה אפשרי, אך הרף הוויזואלי של הסדרה עלה שלב אחד קדימה, וכעת האנימה נראית אפילו יותר טוב. אני מקווה שאיכות ההפקה הגבוהה הזו תישמר לאורך הפרקים הבאים (או לכל הפחות תחזור בפרקי מפתח), וגם אם לא – מה שחשוב הוא שסדרת הספורט הטובה של השנה כבר כאן!
רגע… מתי הסתיימה Yowamushi Pedal? אה, באפריל? אז… ובכן… סדרת הספורט השנייה הטובה של השנה כבר כאן!
להמשיך או לא: מי שצפה בעונה הראשונה כנראה כבר צפה בפרק החדש והתלהב כמוני. מי שלא, כעת זה זמן טוב (כמו כל זמן אחר) להשלים פערים.
Lupin III
על מה זה: הגנב הג'נטלמן המפורסם מעביר את מעלליו לאיטליה.
איך זה: אייקון התרבות היפני לופן חוזר בסדרה חדשה המהווה המשך לאנימה שהסתיימה בשנות ה-80. "המשך" זה מונח קצת גדול עבור סדרה שלתוכה אפשר לקפוץ בפרק אקראי ולהבין הכול. כן, מצטער, אין לכם תירוץ לא לצפות בסדרה החדשה – על אף שבעונה הזו נרמז כי יש סיפור מתמשך ברמה כזו או אחרת, אין צורך בהיכרות מוקדמת עם לופן. במידה וחָשק רצונכם להגיע מוכנים, אך אינכם יודעים מהיכן להתחיל, אני יותר מממליץ לצפות בסרט של מיאזאקי The Castle of Cagliostro עליו כתבתי (וזה לא צירוף מקרים…) לפני חודש.
מדוע הסרט הזה? כי א') כי רוב דמויות המפתח מופיעות בו. ב') יש סיבה מוצדקת מדוע דווקא זו נחשבת להרפתקה המפורסמת ביותר של לופן. ג') זהו סרטו הראשון של מיאזאקי, הייאו פאקינג מיאזאקי, אז מדוע שלא תצפו בו? מבחינתי, אם זו האופציה היחידה, דלגו על הסדרה וצפו רק בו (בסרט הכוונה, לא במיאזאקי עצמו. אל תהיו סטוקרים).
נחזור לסדרה – הפרק הראשון הוא מהנה בדיוק כמו שציפיתי ואף נראה נהדר. הסדרה החדשה שומרת על הסגנון הקלסי של לופן, בעוד שהאמצעים הגרפיים של 2015 הופכים אותו לנחשק גם עבור קהל חדש. או בקיצור, מעריצים וותיקים וצופים חדשים לא יירָתעו מהאנימה. עלילת הפרק מכילה טוויסט על גבי טוויסט על גבי טוויסט, שטיק שרק Lupin III יכולה להוציא לפועל מבלי שזה יראה מוגזם.
להמשיך או לא: אין סיבה לא לצרף קלסיקה לרשימת הצפייה השבועית שלכם, בעיקר כשמדובר בלופן.
Young Black Jack
על מה זה: שנות ה-60 הייתה תקופה של מהפכות ותמורות פוליטיות. אי אז, סטודנט צעיר עשה שמות בעולם הרפואה.
איך זה: מדהים שדווקא בעונה בה עולה סדרה אותנטית ראשונה של Lupin III מזה שלושה עשורים, אייקון יפני אחר לוקח ממנו את אור הזרקורים. לצערי לא יצא לי לצפות בסדרה אחרת של Black Jack (הטעות הזו בטיפול), אבל הרופא המפורסם הוא שם מוכר בכל בית ביפן: הרי כמה דמויות המככבות היום על המסך יכולות לטעון שיצר אותן אוסאמו טזוקה?
הסדרה החדשה מתארת את שנותיו הצעירות של מי שעתיד להפוך למנתח מוכשר: האזאמה קוּרוֹאוּ. ציפיתי לראות בפרק הראשון איש צעיר וחסר ניסיון שעושה טעויות, אך מצאתי איש צעיר וחסר ניסיון שלא עושה אף טעות. את הניתוח הראשון שלו, אותו הוא מבצע בתור סטודנט לרפואה, הוא מסיים בהצלחה. ניסיתי להעמיד פנים שהסיטואציה שמובילה לכך שנתנו לו להתקרב בכלל לחדר ניתוח היא לא מגוחכת, אוּלם נכשלתי.
אני לא מכיר את האזאמה כאדם בוגר, כך שאני מחכה לאלמנט הפריקוולי של הסדרה שיסביר מדוע הוא גאון. ואולי זו ההשפעה של לופן, אבל בחיית האזאמה – זרוק איזה חיוך מדי פעם; מצד אחד השתלשלות האירועים בסדרה (או בפרק הראשון לפחות, אבל אני מאמין שהוא מייצג) היא חסרת הגיון, ומצד שני היא לוקה ברצינות תהומית.
להמשיך או לא: על אף שהיא דורשת יכולות סיספונד מרשימות, זו סדרה מעניינת שאשמח לראות לאן היא תתפתח. העובדה שאין הרבה דרמות רפואיות בעולם האנימה פועלת כאן לטובתה… למרות שיש בה הגיון מדיקלי כמו בהארי פוטר.
Noragami Aragoto
על מה זה: עונה שנייה של סדרה שלא ראיתם. ואם כן ראיתם אז אתם לא צריכים לדעת על מה זה.
איך זה: לא היה לי מושג ש-Noragami הצליחה מספיק כדי לקבל עונה חדשה. המנגה יחסית פופולרית, נכון, אבל האנימה הקודמת זכתה ל-12 פרקים בלבד (על אף שהיה מספיק חומר לעונה ארוכה יותר), וכשזו הסתיימה לא שמעתי אף אחד זועק לשמיים בתחינה להמשך. הסדרה הקודמת היא מאותן אלה שאומרים עליהן 'נחמד כזה' ושוכחים מקיומן. אבל הנה, יש עונה חדשה ואני לא יודע אם לשמוח או לא.
כיוון ש-'Aragoto' ממשיכה סדרה שהסתיימה לפני שנה וחצי, היה נחמד לוּ היו מקדישים איזו דקה כדי לתקצר מה לעזאזל קרה עד כה. לקח לי זמן להיזכר בדמויות ובאירועים, וגם אחרי שנגמר הפרק נותרו בי שאלות שאני מרגיש שאני כבר צריך לדעת עליהן את התשובה. מבחינתו של סטודיו Bones, העונה הקודמת הסתיימה לפני שעתיים.
אין זה פייר לשפוט סדרה רק כי שכחתי דברים: סך-הכול הפרק בונה יסודות לקראת מה שעתיד להיות עונה דרמתית במיוחד. האנימציה נפלאה, וזה משהו שכן זכרתי לטובה. הפרק הראשון דל בתחום האקשן, אך סצנת האקשן המשמעותית היחידה בו היא לא רעה בכלל (אם כי נוראית בסטנדרטים החדשים שהציבה 'One-Punch Man', אבל לא רעה בסטנדרטים אחרים).
להמשיך או לא: את העונה הראשונה סיימתי ונדמה לי שגם אהבתי (הביקורת אומרת שאהבתי. תודה רם מהעבר!), אז אני נשאר בסביבה כדי להיזכר מדוע. ניכר כי יש הרבה פוטנציאל.
Shingeki! Kyojin Chuugakkou
[Attack on Titan: Junior High]
על מה זה: גרסת צ'יבי פרודית ל-"Attack on Titan".
איך זה: בכנות, אין משהו שזועק 'רעיון רע' יותר מהסדרה הזו. אפילו עונה שנייה לסדרה המרכזית טרם קיבלנו, אז מה הצורך הבהול בסדרת קומדיה שטותית? אוּלם כאשר עלה הפתיח, שהוא כולו הומאז' לפתיח המפורסם המקורי, אי שם בלב הרגשתי כאילו אני בבית.
בניגוד לאנימה המצוינת ובעלת הקונספט הדומה "Naruto SD", הסדרה הזו מתרחשת בעולם שלנו. יש לכך סיבה: בעולם המקורי של הסדרה אי אפשר ליצור שום דבר מצחיק, לא כשטיטנים רוצחים את המשפחה והחברים שלך. לכן הסדרה החדשה היא בעולם המתקדם והנאור יותר שאנו מכירים, ובו הטיטנים הם יצורים ענקיים שגונבים ארוחות צהריים. כן, הם דושבאג שחבל על הזמן, אך יש משהו מנחם באידיליה ובחוסר האלימות בין שני הצדדים.
הפרק הראשון צוחק על רגעים משמעותיים מהמקור, שזו מלכודת דבש מצוינת. אני כן מקווה שהפרקים הבאים יעמדו בפני עצמם כי הרי בכל זאת באנו לראות חומר חדש. או שזה רק אני?
להמשיך או לא: מיותר לציין שאם לא צפיתם ב-Attack on Titan, אז אין לכם מה לחפש פה. מי מכם שראה, כנראה לא יחמיץ הרבה אם ידלג על גרסת הצ'יבי, אך הפרקים הם בני 17 דקות (שזה מסתבר זמן אופטימלי לקומדיה. מי ידע?) אז אין תחושה של בזבוז זמן מוחלט. חוץ מזה שיותר גרוע מהלייב אקשן זה לא יכול להיות.
Comet Luficer
על מה זה: הסדרה מתרחשת בעיר Garden Indigo, עיירת JRPG שמשגשגת בזכות מחצבות הקריסטלים שסביבה. סוֹהְגוֹ הוא נער צעיר שמבלה את ימיו בחיפוש (ומציאת) קריסטלים נדירים. אוּלם קריסטל סופר-דופר-נדיר שהוא מגלה מוביל אליו גורמים להם הוא לא ציפה.
איך זה: זו סדרת Mehca. חשוב שתדעו כי האנימה עושה עבודה טובה בלהסתיר זאת. Comet Lucifer היא אנימה מקורית שאינה מבוססת על מנגה, לייט נובל, משחק או משרוקית; ולא רק שהיא מקורית, היא שאפתנית במיוחד. בפעם האחרונה שראינו סדרת Mehca מקורית ושאפתנית, קיבלנו את (טפו טפו טפו) Aldnoah.Zero. אך ל-Comet Lucifer אין גיבור מעצבן כך שהיא בעמדת פתיחה טובה יותר.
העולם הפנטזי (פנטזי-מתון כזה) מרהיב ביופיו, ומחשבה רבה הושקעה בעיצוב של Garden Indigo ובאופייה. עוד אין רמזים לאיזה כיוון תתקדם העלילה, אבל הפרק הראשון מעניין, סוחף, מכיל הומור ואקשן והרושם שלי ממנו חיובי בהחלט – עניין מרשים עבור סדרה אליה ניגשתי ללא ידע מקדים, הייפ וציפיות.
להמשיך או לא: אני שם עליה עין, אוּלם לא ממשיך איתה נכון לעכשיו. אפילו שהפרק הראשון חביב, הוא לא הותיר בי פה פעור ואני מפחד שהסדרה עשויה לדרוך בָּמַקום ולא תשאף למעלה. נחכה ונקווה ש-Aldnoha.Zero היא לא תהיה.
Concrete Revolutio: Choujin Gensou
[Concrete Revolutio: Superhero Fantasy]
על מה זה: דמיינו שיפן היא כעת בית לכל המפלצות המיתולוגיות, הרובוטים, גיבורי-העל וכל היצורים הקסומים שאי פעם הכרתם. הם אינם חיים בסתר, אלא אזרחים ידועים ושווי זכויות.
דמיינתם?
אז אומרים שעל זה הסדרה.
איך זה: בכל עונה יש את האנימה האחת הזו שנדמה כאילו היא הזריקה לעצמה מספר חומרים אסורים; אין אספקט אחד ב-Concrete Revolutio שאפשר לכנותו 'סטנדרטי': נרטיב לא כרונולוגי, דיאלוגים מהירים, קצב עלילה על ספיד וצבעים כל-כך עזים שהעיניים שלי דמעו.
זו סדרת איכות, אל תטעו, אך בלי תקציר עלילה ושיטוטים בפורומים – ספק אם תבינו כל מה שקרה בפרק הראשון. אולי תצליחו אם לא תמצמצו, אלא שזה לא פשוט כשהאיור בוהק כל-כך. על אף זאת, הגיבורה הראשית – מאהו שוג'ו בשם קיקו – היא אחת הדמויות החביבות ביותר של העונה. ישנם לא מעט רגעים מצחיקים בפרק הראשון, ורגעים מופרכים, ורגעים מצחיקים ומופרכים, וכדי לדעת באמת ובתמים אם זו סדרה שאתם רוצים לראות – ממליץ לכם לנסות ממנה 5 דקות ולראות אם הסגנון שלה מתאים לכם.
להמשיך או לא: היא יותר מדי עבורי לעכל, אך יש כאלה שיראו בה כאחת ההברקות של העונה, אחרים ישנאו כל רגע. באיזה צד אתם?
רואים? אמרתי לכם שהסדרות הרבה יותר טובות בחלק הזה (מה שלצערי אני לא יכול להעיד על חלק ג'. אבל נדבר על זה כשנגיע לשם). הנכם מוזמנים לשתף את חוויותיכם מהעונה הזו, לוודא שסדרה שטרם כתבתי עליה תהיה בחלק האחרון, ולשאול אותי שאלות תהומיות על החיים. אולי גם אענה.
התגובות נעלות