תוכנות ואלטרנטיבות לאוטאקו

אתם לא תאמינו: אין לי חשבון ב-MAL, וכשאומרים לי "CCCP" אני חושב על רוסיה הסובייטית ולא על חבילת הקודקים המפורסמת. אז איך – ריבונו של עולם – אני מנהל את רשימת הצפייה שלי? וכיצד המחשב הטרנטה שלי מצליח לסחוב סדרות באיכות גבוהה? כל זאת – ועוד – בכתבה החדשה "תוכנות ואלטרנטיבות לאוטאקו", בה אני מביא לכם המלצות לתוכנות ואתרים שאם לא הכרתם עד עכשיו, הגיע הזמן שתכירו.

My Anime List
לא מדובר בחשבון ה-MAL שכולכם מכירים, אלא בתוכנה בעלת שם זהה. התוכנה יורדת למחשב עוד לפני שתספיקו להתעטש, ומספקת אלטרנטיבה בועטת למי שלא רוצה להסתמך על חיבור לאינטרנט כדי לעדכן את רשימת הצפייה שלו. בלחיצת כפתור פשוטה נפתח חלון, ובחלון מוצגים ברשימה ממוספרת כל הסדרות, הסרטים, האובות והספיישלים בהם צפיתם. ניתן לקטלג את הרשימה לפי "אנימות שהושלמו", "אנימות בצפייה", "אנימות שננטשו", "אוי אלוהים מה זה הזבל הזה?" ו-"העיניים! העיניים!!!". נוסף על כך, יש אפשרות לתייג לכל סדרה את הז'אנרים שלה, לספק הערות, להוסיף מידע על היוצרים ואפילו לדרג את הסדרה (למשקיענים בלבד. מעולם לא נגעתי באף אחת מהפונקציות הללו).

היתרון הבולט הוא כמובן שאין צורך להסתמך על חיבור לאינטרנט, כולל הבעיות הכרוכות בלהיכנס לחשבון, וגם זה בתקווה שהאתר לא זוחל תחת עומס. נכון, לא תוכלו לשתף עם אחרים את רשימת הצפייה שלכם, אופציה שמעולם לא הרגשתי בחסרונה. אבל משקלה הפשוט של התוכנה יאפשר לכם לסחוב אותה בדיסק און קי (לעזאזל, נדמה לי שגם לדיסקט היא תיכנס), אם זה איכשהו מנחם. אה, ומכירים את זה שצפיתם בפרק בונוס של סדרה מסויימת ורציתם להוסיף אותו ל-MAL, אבל הם לא מחשיבים את הפרק ככותר נפרד מהסדרה? ובכן, אני לא. בתוכנה אתם כותבים את שם האנימה. אבל תשתדלו לא להגזים – לא כל ספיישל פוקימון נחשב ליצירה שכדאי להוסיף. מי שמעוניין, יכול להשתמש בתוכנה כדי לקטלג בה סדרות וסרטים שלאו דווקא קשורים לאנימה. אופציה שימושית עבור אותם אלו שרוצים להשתמש גם בתוכנה וגם בחשבון האינטרנט, אבל צריכים תירוץ מטומטם.

Splash Player
יש לי סוד: שמעון, המחשב הסופר-הגיי המעפן שלי, הוא לא כזה…טוב. עד לפני שנה נאלצתי לוותר על סדרות באיכות 720p ומעלה. אבל כיום, בשנת האייפאד ועספור, אי אפשר להמשיך להיות גם אנימה גיק וגם לראות סדרות חדשות באיכות נמוכה. הפתרונות היו רבים, כולל ערכת ה-CCCP שודאי יש לכולכם. אבל היא עזרה לטווח קצר ביותר, וזה כולל שינוי בהגדרות ה-FFDSHOW. אך מדובר בהסטוריה רחוקה, שכן יום אחד נחת על מחשבי
נגן הספלאש החדש.

לא סתם הכינוי שלו הוא "נגן הדור הבא", שכן הוא מסוגל לנגן כל קובץ בכל פורמט במהירות וללא שום בעיות. יש בתוכו פונקציות המאפשרות לו להעביר תכנים לנגן המוזיקה, ישירות ליוטיוב ואפילו לתפקד כתוכנת מדיה סטרימר, ובכך לצפות במה שבא לכם על מסך הטלוויזיה (מישהו אמר פורנו?). מלבד היותו אקולוגי, יודע הנגן לנצל את מיטב המשאבים אפילו מהמחשבים החלשים ביותר, וזה כולל את שמעון. יש בו מערכת התאמה אוטומטית בין קול לתמונה, כך שנגמר עידן הסאונד שמגיע בשלוש שניות איחור. עוד קצת שיפורים והוא גם ישאב לכם את השטיחים בבית. מערכת התפריטים שלו נוחה לשימוש, וכוללת התאמות לסוג המסך שברשותכם.

כיוון שהספלאש עדיין חדש בשוק, ונמצא בפיתוח מתמיד, יש לו מספר מוגבל של אפשרויות. פונקציית צילום המסך (Screenshots) עדיין לא פעילה, על-אף שהיא שם, והנגן אינו תומך בכתוביות מעוצבות (כלומר, תשכחו מכתוביות אדומות/ורודות/ירוקות וכדור קופץ בקריוקי לבינתיים). מבחינתי מדובר בשיפור; כתוביות לא אמורות להיות כדור דיסקו צבעוני. השאירו לי כתוביות לבנות וסטנדרטיות, ותנו לי להנות מהאנימה בשקט.

לא לחינם רבים מגדירים אותו כנגן הטוב ביותר בשוק, וגם הציניקנים מסכימים שעד סוף התפתחותו הוא צפוי להיות הטוב ביותר. ספלאש מסוגל לנגן קבצים מסובכים גם על מחשבי נטבוק, ומנטרל לחלוטין את הצורך בחבילת קודקים כבדה. הדגשתי שהוא מצויין למחשבים חלשים, אבל שכחתי לספר שהוא חיית פרא על מחשבים חדשים. אז אם יש תירוץ טוב לא להשתמש בספלאש, אני מאוד אשמח לשמוע.

Zedge
יום אחד רם הקטן קיבל מכשיר סלולארי חדש של חברה סלולארית שאת שמה לא אזכיר. נרגש וגם שמח, רץ רם לרשת האינטרנט לחפש המון דברים כדי להוריד למכשיר החדש שלו. למזלו, האתר הראשון שרם מצא בגוגל, היה גם האתר האחרון שבדק.

Zedge הוא הפתרון המושלם לסלולארי: לאחר הרשמה קלה, אתם נשאלים לגבי סוג המכשיר שברשותכם, ומאותו רגע האתר כולו מותאם עבור המכשיר שלכם בלבד. רגע רגע! ומה בדיוק יש בו? ובכן, הכל: את כל ערכות הנושא, הרינגטונים והמשחקים שהמכשיר שלכם יזדקק לו. וזה כולל מכשירי אייפון, או עוד אחד מהפלאפונים האלה שיודעים לעשות דברים יותר טוב מכם. מכשיר הנוקיה הקודם שלי עבר בערך 2 ערכות נושא של אנימה כל חודש, והיצע המשחקים שהורדתי אליו היה גדול יותר ממספר התמונות שצילמתי בו. לאחר שהחלפתי לא מזמן לסוני אריקסון W595 (הדבר הזה שלפתע יש לכולם), אני יכול לומר בוודאות שאין תלונות.

הניווט באתר קל ונוח, והורדה של תוכנות סלולאריות למחשב לוקחות פחות ממאית השניה. יש כמובן אפשרויות הורדה מתוך האינטרנט הסלולארי עצמו. היצע המשחקים גדול ביותר, רק שלצערי משחקי אנימה לא נמצאו באתר, אז בתחום הזה הסיקור שלי מסתיים. מנגד, ערכות הנושא בתחום האנימה הן רבּוֹת ו…לא מגוונות: המון נארוטו ובליץ'! אבל אם תחפשו טוב תמצאו פנינים של ממש. כדי להימנע ממציאת פשעי אופנה בגללם הסלולארי שלכם יבצע חראקירי, יש אפשרות לקטלג את התוצאות לפי דירוג ופופולריות. תהיו בטוחים שאלפי המשתמשים האחרים יודעים יותר טוב מכם מה טוב ומה ראוי למות. אם אתם זקוקים לחוות דעת נוספת, אתם מוזמנים לקרוא תגובות של משתמשים מנוסים אחרים.

כמו כן, בתחום הרינגטונים, יש ב-Zedge אפשרות לשמוע אותם אונליין (ובאותו החלון) רגע לפני שאתם מחליטים להוריד, וגם לכל ערכת נושא יש מספר תמונות מסך שיעזרו לכם להחליט. רינגטונים יש מכל הסוגים והגילאים, ומהרבה סדרות פופולריות. כך לדוגמא, אם תבצעו חיפוש על רינגטונים של מחברת המוות, תמצאו לא פחות מ-333 רינגטונים (ואתם לא רוצים לדעת כמה יש לנארוטו). אם בא לכם להיכנס חזק לתחום, אתם מוזמנים ליצור פרופיל ולהצטרף לקהילה הגדולה, לשתף ולבקש דברים חדשים. אם הלכתי רחוק מדי, ואתם בסך-הכל רוצים איזו תמונה למסך הראשי, יש מספיק וולפייפרס בהם תוכלו להשוויץ לחברים שלכם עד שתחטפו מהם סטירה.

מתעדכן באופן שוטף, ידידותי למשתמש ובעל מחסן פיצ'רים מפלצתי לכל סוגי הסלולארי, Zedge הוא החיים הטובים. וכבר אמרתי שיש אלפי משחקים ממש מגניבים? כן כן, סליחה. אבל בפעם הבאה שתקבלו SMS שמפציר בכם "משחק חדש ומדליק תמורת 14.90", תראו למסך אצבע משולשת.

Danbooru
אני לא יודע איך להב הגיע לאימג'בורד הזה, אבל לעזאזל…אני שמח שהוא הגיע.
כשאני רוצה לחפש תמונה – כל תמונה – אני משתמש בלוח של
Danbooru. אין בו יותר מדי תחכום, רק עמוד ראשי עם התמונות האחרונות שעלו. עמוד שמתרענן מהר מאוד. עם תיבת חיפוש ומספר תגיות, אתם מוזמנים לחפש תמונות, והרבה. החדשות הרעות הן שבערך שליש מהאתר הזה הוא פורנוגרפי במידה מסויימת (כלומר בכל המידות). אבל אני אצא מנקודת הנחה שאתם ילדים גדולים שיודעים להסתדר לבד.

תשכחו מחיפוש התמונות בגוגל, תשכחו מ-4CHAN (לגבי 4CHAN – באמת, תשכחו ממנו. פסיכים), בגלריה של Danbooru יש יותר ממספיק כדי לספק את כל יצריכם הנבזיים ביותר; בין אם תמונות מגניבות לפוסטים בבלוג, תמונות למבוגרים…המ…לשם האומנות…או דברים לשולחן העבודה. לא אגיד שכל דבר במאגר הענקי הזה שווה לזהב, חלקם שווים לקיא, אבל למי אכפת? עיצוב סטנדרטי, לא מתיימר, ופשוט לכולם.

Icon Archive
התחלנו בגדול, נסיים בקטן. כמה קטן? כמו אייקון.
ב-
Icon Archive תוכלו למצוא למעלה מ-30,400 אייקונים למחשב, המותאמים ל-XP, ויסטה, WIN7, מאק וחלונות 2.11. סתם סתם, אין לי מושג אם יש ל-WIN7.

אני לא פה כדי לספר לכם על שלל האייקונים שיש לאתר להציע, אלא על שלל ספציפי במיוחד: אייקונים בתחומי אנימה, מאנגה ויפן. האתר מחולק לפי נושאים, ובדר"כ תוכלו למצוא סדרה של אייקונים שמותאמים לסוגי תיקיות שונים (המחשב שלי, סל מחזור, תיקיות רגילות, סרטים, מוזיקה ועוד). לא תרצו לדוגמא תיקיה שנראית כמו החתול הזה? או זה? או מה לגבי תיקיית עבודות שנראית כמו סושי?

ניתן לחפש אייקונים עבור רשתות חברתיות ומגוון תוכנות מפורסמות, כמו פוטושופ או מסנג'ר. אפילו אייקונים לאפליקציות תוכלו למצוא פה. אני אישית כבר מזמן לא זוכר איך נראים אייקונים קלאסיים, ולעזאזל…אני משתמש באתר הזה רק שבוע. בטח שלא חובה, אבל בהחלט זכות גדולה. אני משוכנע שכל אחד ימצא פה משהו שהוא אוהב. 


חושבים שאני לא מבין מהחיים שלי? יש לכם המלצות לדברים נוספים? ספרו לי על כך.

לקריאה נוספת

התגובות נעלות